Nu har vi varit iväg och svängt ett par varv i ringen, denna ggr i vår huvudstad.

Jag var på jakt efter en Nordisk juniorvinnartitel till Minto och ett cert till Astro så förhoppningarna var stora,
Jag skulle även få äran att ställa Siri (som är dotter till min fina Astro) då Karin redan har en tik i Juniorklass som hon skulle ställa själv.
Siri fick bo hemma hos oss ett par dagar innan utställningen så att hon och jag skulle få en chans att göra så bra ifrån oss som möjligt.
Jag och Karin bilade den långa vägen till Södertälje där vi skulle tillbringa vår natt för att sedan köra tidigt på lördagsmorgon till Älvsjö.
Hotellet var tjusigt om man jämför med vår senaste hotellvistelse smiley Så vi var mer än nöjda! Jag gillar att bo på Scandic, tycker dom har vettiga hotellpriser med bra standard även för oss som reser med hund.
Karin hade Olle (pappa till min Sigrid) och Tindra med sig (kullsyster till min Minto) , så vi klämde in oss med 5 hundar i vårt lilla rum. Kvällen bestod av badning o föning av våra pälsbollar , finns inga tid för övriga nöjen där inte…
Vi blev klara i hyfsad tid och släckte lampan tidigt då vi skulle upp i ottan .Jag kunde inte riktigt få ro på kvällen så det tog en stund innan jag kunde somna, Astro kände nog likadant för han vandrade runt i sängen halva natten och kunde inte heller han sova som han brukar när vi är iväg.
Det gick smidigt att köra mellan Södertälje o Älvsjö , och man slapp in i smeten.
Väl på plats så tog besiktningskontrollen en faslig tid, dom var väldigt noggranna (vilket är bra) men det kändes nästan som en veterinärbesiktning.
Ringen skulle börja kl halv 9 så vi hade ett litet tag på att dricka kaffe, kolla in katalogen o förbereda hundarna utan stress. Först ut var Minto i en stor juniorklass, många fina hundar.
Domaren var Cindy Pettersson och jag hade både hört bra o mindre bra om henne så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig.
Minto fick en fin kritik och han skötte sig bra..
Men han blev snuvad på titeln då han placerade sig som andra bästa juniorhane med excellent och ck , men jag är mkt nöjd än då
Sen var det Astros tur , han kändes inte lika taggad som vanligt och jag var inte mitt sprudlande glada jag som jag brukar . Astro föll inte alls domaren på läppen , han var för “basic” för henne..hon ville ha mer vinklar, mer nos annars fick han en ganska bra kritik så när han blev till delad ett VG trodde jag att jag skulle tappa hakan för en VGhund är han definitivt inte. Men det är domaren som dömer så det är bara att bryta ihop o resa sig igen..
Siri skötte sig superbra, fick en fin kritik och domaren älskade speciellt hennes huvud o hennes päls 🙂
Här blev det ett excellent i en stor juniorklass, hon blev utplockad bland dom 6 sista men sen var det stopp. Men med tanke på att det var hennes första utställning så är jag mer än nöjd!!
Tindra norpade åt sig en placering i juniorklassen men ngn titel blev det inte här heller
När det var Olles tur så anade vi väl att det inte skulle gå så bra då han o Astro är väldigt typlika och vi anade rätt
även här blev det ett VG
Så summeringen av det hela var väl att det gick OK! Kunde gått sämre men även bättre…
Tror dock att jag struntar att ställa i Lidköping i år som var tanken då domaren är samma, roligare kan jag ha.

En bild på min lilla Minto 🙂